Glasovanje je zaprto. Izglasovani projekti so trenutno v pregledu.

Ureditev otroškega igrišča v Velikem Gabru

MasaOk MasaOk  –  06. 05. 2024  –  Občina Trebnje
Slika umestitve otroškega igrišča v prostor
Slika umestitve otroškega igrišča v prostor

Zakaj je predlagani projekt potreben?

Veliki Gaber trenutno nima središča, kjer bi se vaščani lahko družili in povezali, ki ga pa nujno potrebujemo. Z ureditvijo družabnega središča vasi bi začeli s postavitvijo otroškega igrišča na parceli 67/7 v Velikem Gabru, ki je trenutno v lasti občine Trebnje, ter je locirana v središču vasi. Otroško igrišče bi bilo na voljo vsem v uporabo in bi zbližalo otroke, mladino in starše v vasi. Omogočilo bi nam, da prosti čas preživljamo aktivno in na svežem zraku, ter spodbujamo socialno udejstvovanje vaščanov in povezovanje novo priseljenih družin s tistimi, ki v kraju in okolici živijo že dlje časa. V prihodnosti bi radi v neposredni bližini otroškega igrišča postavili tudi prostor za druženje s klopmi in zeleno ureditvijo, nogometno igrišče in pump track stezo, ki bi lepo zaokrožili vaško središče in omogočili aktivno preživljanje časa vaščanov Velikega Gabra. Vendar za letošnji participativni proračun predlagamo prvi korak k ureditvi novega družabnega vaškega središča, ureditev novega otroškega igrišča.

Katere aktivnosti se bo izvedlo in na kakšen način?

V sklopu projekta bomo uredili otroško igrišče v središču vasi Veliki Gaber. Uredili bomo tla, namestili varovalno podlogo za del igrišča, ki je prijaznejša do otrok (zaščita ob padcih), ne potrebuje dodatnega vzdrževanja in ima dolgo življenjsko dobo. Postavili bomo kombinirano leseno igralo s toboganom HY-LAND 3s ter igralo na vzmet.

Kje naj bi se projektni predlog izvedel?

Projektni predlog bi se izvedel v Velikem Gabru, na zemljišču (parcela št. 67/7) v središču vasi, ki je v lasti Občine Trebnje (občina že ima v planu odstranitev obstoječe infrastrukture na omenjenem zemljišču, odstranitev cistern s kemikalijami in ureditev travnate površine).


Dokumenti (3)


Vrednost projekta: 5000 €Če želiš komentirati, se moraš vpisati ali registrirati.
 • Danilo K

  Odlična ideja. Pozdravljam.
  Otroci so vedno hvaležni za vsak prostor, ki jim ga odrasli namenimo za igro, starši bodo pa še kako veseli, da bodo imeli kakšno minuto več za razmislek, kaj še morajo postoriti v tem dnevu ali za razgovor z vsemi, ki bodo čakali na konec otroškega igranja. Predlog vreden vsega spoštovanja.

  2  | 
  2
  0
  Ni odgovorov
 • UrosMarolt

  Super ideja!

  Glede na to, da imamo občani v Gabru na voljo zgolj eno majhno igrišče z dotrajanimi igrali iz katerih štrlijo zarjaveli žeblji, bi rekel, da je projekt zelo potreben.

  Lepo pripravljen predlog!

  1  | 
  1
  0
  Ni odgovorov
Nima definiranih mejnikov